Is de eerste keer (bloggen) een uitdaging?

Handig om te bloggen?

Dat is iets wat ik ga ondervinden tijdens het schrijven van mijn allereerste blog. Ik vind het best spannend om te gaan bloggen want:

  • heb ik wel genoeg inspiratie?
  • is er voldoende tijd om regelmatig een blog te schrijven?
  • is er wel genoeg kennis om te delen?
  • maak ik wel genoeg mee?

Kortom allemaal vragen die ik mijzelf heb gesteld of het wel handig is om te gaan bloggen. Ik denk er dan even over na en impulsief als ik ben, besluit ik dat ik toch ga bloggen. Direct laat ik een pagina aanmaken op mijn website en maak ik de afspraak met mijzelf (en mijn webbouwer) om binnen een week 3 blogs te schrijven. Tja, ik houd wel van een beetje werkdruk.

Aangezien ik ook zeer perfectionistisch ben ga ik op internet zoeken waar een “goede” blog aan moet voldoen. Als eerste zie ik een lijst met minimaal 10 punten. Dat lijkt mij wat veel en kies voor de variant met 6 punten en die spreken mij ook allemaal aan. Ik zal ze hieronder met je delen:

Waar een goede blog aan moet voldoen:

  1. Het raakt de lezer (persoonlijke noot, de blogger is open en eerlijk)
  2. Het leest lekker weg (goed en helder geschreven)
  3. Het leert je iets nieuws (tip, advies of aanbeveling)
  4. Blogger weet waarover hij/zij het heeft (geen herhaling van oud nieuws)
  5. Het laat je iets doen (het zet je aan het denken, een aha moment)
  6. Met goede kop valt of staat je kop

Blog onderwerpen

Ik weet in ieder geval wat me te doen staat. Maar welke onderwerpen komen er dan wekelijks in mijn blog? Ik wil de lezer van mijn blog tips en adviezen meegeven over kleur, kleding, stijl, make-up en imago. En daarnaast ook tips geven over communicatieve vaardigheden en over wat ik meemaak tijdens mijn werk. Nu ik erover nadenk is er stof genoeg om over te schrijven.

Kortom mijn eerste blog staat. Was het een uitdaging? Welnee, de eerste keer gaat vaak makkelijk. Het volhouden en het niveau vasthouden, daar ligt de uitdaging! Heb ik aan de 6 punten voldaan? Dat hoor ik graag van jou.

Vragen?

Ik zou graag van je horen wat je van dit blog vindt. Waar ga jij mee aan de slag? Heb je nog vragen en wil je nog iets weten? Ik hoor het graag dus geef een reactie op dit blog.

geef een reactie

Versturen
Altijd de beste versie van jezelf zijn!

Powered by: Web Made Easy

© Colour2you