De spiegel

een blik in de spiegel

De spiegel, eigenlijk een allerdaags gebruikmiddel die we gebruiken zonder er echt over na te denken. In mijn werk als kleur-, stijl- en imagostyliste gebruik ik de spiegel dan ook vaak. Zonder nadenken zet ik de klant voor de spiegel en ook de klanten gaan zonder enige opmerking voor de spiegel zitten. Gelukkig zijn er dan ook klanten zoals die mooie dame die ik gisteren in mijn studio had. Zij was samen met een vriendin gekomen van wie zij een kleuranalyse cadeau had gekregen. Ik begon met haar en na een paar seconde voor de spiegel zei ze tegen mij: "eigenlijk vind ik dit best wel confronterend zo voor de spiegel". Wat bleek ze was vroeger gepest en daarom vond ze het lastig om lang naar zich zelf te kijken. Ik liet haar zien met de kleurdoeken welke kleuren haar het best stonden en dit gaf haar al veel inzicht en acceptatie. Na de kleuranalyse volgde de make-up.

van confronterend naar complimenterend

Dit is zo'n gave stap en een mooie ervaring voor mijn klanten. 

Klanten zijn soms net cadeautjes

De make-up was echt geweldig. Ik laat de klant altijd zelf de make-up aanbrengen zodat zij dit thuis ook makkelijk zelf kan doen, waar nodig doe ik het voor bij de klant.  De make-up wordt gekozen in de beste kleuren voor de klant. Vaak wordt dit ook direct via mijn site besteld. Leuk altijd de interactie als je 2 dames de uitleg geeft. De één vindt altijd dat de ander het beter en mooier kan tot zover niets bijzonders. Ik werk volgens een 10-stappenplan waarbij ik begin met concealer, foundation, poeder en tot zover zie je nog niet echt iets gebeuren in het gezicht. Maar dan..... dan zijn de ogen aan bod. Mijn klant met "spiegelvrees" werd steeds enthousiaster "dit ziet er best wel leuk uit" was haar opmerking nadat de ogen waren gedaan (oogschaduw, eyeliner en mascara). Nog wat blush en als laatste de lipstick. "Dat gebruik ik niet hoor dat ga ik echt niet doen!" Soms moet ik wat streng zijn en ik heb voor haar een lipstick uitgekozen in een heel subtiele kleur. Ze deed het op en ging voor de spiegel staan en zei: "Wow wat zie ik er mooi uit". Kijk en dat is nou zo mooi aan mijn vak: mensen in hun kracht zetten en laten ervaren hoe mooi ze zijn.

Klant bedankt voor dit moment. Heerlijk toch als 2 dames stralend de deur uit gaan!

  

   

Vragen?

Ik zou graag van je horen wat je van dit blog vindt. Waar ga jij mee aan de slag? Heb je nog vragen en wil je nog iets weten? Ik hoor het graag dus geef een reactie op dit blog.

geef een reactie

Versturen
Altijd de beste versie van jezelf zijn!

Powered by: Web Made Easy

© Colour2you